Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu

Welke hulpvering is het beste voor mijn camper?

Hulpveren camper

Hulpveren worden veel toegepast op campers omdat deze vaak op het maximale toelaatbare technisch gewicht zitten en het verstandig is de veren te verzwaren.
Het verzwaren kan op diverse manieren nl.:

Extra bladveer:

Een extra bladveer toevoegen aan het verenpakket, hierdoor is de achterzijde beter in staat het voertuig bij maximale belasting in de juiste positie te houden.
Echter zorgt een extra bladveer voor een "harde" achteras wanneer de belading niet maximaal is en kan het voertuig gaan stuiteren.
Voor dit probleem is een oplossing bedacht door Supersprings door een bladveer te ontwikkelen die, door de speciale manier van monteren, progressief werkt.
Dit betekend dat bij een lage belasting de extra bladveer niet actief is en pas bij toenemende belasting meer meehelpt de achterzijde van het voertuig te stabiliseren.

LINK naar de SUPERSPRING Fiat Ducato / Mercedes Benz Sprinter

LINK naar de SUPERSPRING Ford Transit

Hulpluchtvering

Hulpluchtveren zijn een echte toevoeging aan het comfort van uw voertuig.
De traditionele luchtbalgen kunnen worden gevuld tot de gewenste druk en daarmee kan de gewenste hardheid worden ingesteld waarbij uw voertuig naar uw smaak het beste rijdt.
Luchtbalgen zijn er in 6"en 8" en dan kunt u nog kiezen uit verstevigde balgen of de normale versie.
Aangezien een camper eigenlijk altijd tegen (of net over) het maximale gewicht is, is het variëren van de druk in de balgen niet zo erg van toepassing. Om deze reden zijn SumoSpring luchtveren een goed alternatief en ook nog goedkoper.

Spiraal hulpveren

Spiraalveren zijn een derde optie om de vering te optimaliseren.
Dit type veren worden aan de bladveer toegevoegd op dezelfde wijze als Luchtbalgen en SumoSprings op de plaats van het standaard stootrubber.
Deze oplossing werkt beperkt progressief en kan wij lagere belasting toch zorgen voor een harde achterkant en stuiteren.
Het is een goedkopere oplossing en de veren kunnen gaan corroderen, dit maakt het een oplossing waar wij niet achter kunnen staan.

Conclusie

Hulpveren zijn een "must" voor campers zodat uw veiligheid optimaal is door een kortere remweg en een stabiel voorspelbaar rijgedrag.
Het maakt niet uit of u kiest voor een Luchtbalg, SumoSpring, of Superspring, de standaard uitrusting van het voertuig komt te kort om continue op weg te zijn met een maximale belasting.